Lagi dekat, Lagi banyak Cabaran!!


Assalamualaikum w.b.t
Alhamdulillah.. ok iman lama tak post entry berkenaan ilmu.. iman join segmen dan Blogwalking kan..ok tapi kali ni kita kongsi ilmu sikit apa yang iman tau..

pertamanya..iman nak tanya korang tau tak ayat Al-Quran :
"Janganlah kamu mendekati zina"

ok ..iman nak bincang pasal itu lah.. jap-jap korang baca sampai habis eh.. tak pa buat renungan kita bersama..

sebenarnya iman rasa bersyukur iman punyai pengalaman..sebab pengalaman lah yang mengajar kita supaya jangan ulangi kesilapan yang sama..

kenapa iman tulis tajuk ni LAGI DEKAT, LAGI BANYAK CABARAN..
sebenanrnya orang bertudung labuh, orang yang belajar agama sebenarnya CABARAN , DUGAAN couple lagi besar!! 

iman tak sangka iman ada jumpa beberapa muslimah bertudung labuh.. memang labuh tapi couple..
kenapa kita cemarkan title wanita bertudung labuh itu sahabat??



memang ya ..tudung labuh tak menentukan iman kita.. TAPI kita yang bertudung labuh CUBA & PERLU jaga kesucian AGAMA ALLAH.. kalau kau nak couple jangan kau cemarkan nama ISLAM.. pantang betul!!

YA ALLAH..sabar iman.. iman sedih.. orang sekeliling iman ada yang macam tu.. kita jangan main-main dengan agama ALLAH.. kalau kau bertudung labuh maknanya kau patuh agama yang mewajibkan menutup aurat.. habistu?? yang islam LARANG & HARAMkan couple kau tak ikut pulak?? mana boleh islam ambil separuh-separuh...

iman hanya insan biasa..dan iman mendoakan semua sahabt-sahabat iman di blogger di sekolah dan semua sekali menjadi wanita yang benar-benar-benar-benar....SOLEHAH!! supaya kelak kita dapat psangan yang benar-benar SOLEH.. bukan hanya pakaian semata-mata..

 maaf kalau iman buat sapa-sapa ja tersinggung tapi mungkin ini hidayah Allah untuk kita buka minda kita.. jangan tertipu dengan tipu daya SYAITAN yang tersembunyi, sahabat... 

kita sama-sama berubah..untuk menjaga MARUAH seorang wanita akhir zaman..in sha Allah..Amin~

~Beautiful Of Iman~

Segmen Pencarian Bloglist 2016 by LE.JH


Assalamualaikum w.b.t
Alhamdulillah.. iman dah SEMINGGU tak bukak blog.. alahai.. rindu rasanya.. iman dh start sibuk balik..
ritu iman kata iman kerja kan!!.. hah.. iman dah berhenti..sebab apa?? iman sambung STAM(sijil tinggi agama malaysia) ..smentara tunggu result SPM.. itu lah iman jarang update entry.. rindu nak blogwalking..iman akan blogwalking hujung minggu je.. in sha Allah.. doakan iman MUMTAZ!!

ok ..dengan kesempatan yang ada ni iman nak join satu segmen yang mudah..
jom



IG : liyanazulkiffli

jom kita join sama-sama..semarakkan lagi segmen ini ^_^
~Beautiful Of Iman~

Alhamdulillah...rezeki..dari Rrai dan Cik mezquita


Assalamualaikum w.b.t
Alhamdulillah..terima kasih yang tak terhingga ..iman amat menghargai..rezeki hari ini..

1)dari blogger Rrai


iman dapat banner ni sebab iman join segmen yang Rrai anjurkan haritu..korang yang ada join tuntut tak lagi?? pergi ke blogger Rrai untuk tuntuk banner korang..

2) dari Blogger Cik Mezquita


..Alhamdulillah terima kasih akak.. iman hargai sangat..

Alhamdulillah..tak rugi kita join GA..dalam seratus yang kita join mungkin ada satu yang kita menang ..tak pa.. yang penting kita dapat kenal ramai rakan blogger!! ^_^

~Beautiful Of Iman~


" Segmen Blogwalking By Nurnbla (January) "


Assalamualaikum w.b.t
Alhamdulillah.. ok hari ini iman diberi kesempatan untuk join segmen ini... terima kasih Nurnbla Eila sebab jemput iman.. in shaa Allah..iman join..jom


ok ..iman nak tag

opi

harap iman tersenarai dalam Top Blogwalking Blogger.
dan Top Active Blogger Bulan January.

..Alhamdulillah..iman dah..korang??
jom..support segmen sempoi ni!! ^_^

~Beautiful Of Iman~

" GIVEAWAY January 2016 By Mezquitalifestyle "


Assalamualaikum w.b.t
Alhamdulillah..haa.. baru sekarang iman boleh menaip..tadi siang biasalah..kerja..^_^..ok iman nak join GA simple ni..ok jom..



syarat penyertaan:
  • Follow Blog "Wajib" - http://mezquitalifestyle.blogspot.my/ and Copy banner diatas
  • Buat satu entry bertajuk GIVEAWAY January 2016 By Mezquitalifestyle " dan nyatakan penambahbaikan blog aku ni tau. 
  • Tinggalkan URL dalam ruangan Komen Entri.
  • GiveAway adalah bermula dari 17 / 01 / 2016 sehingga 23 / 01 / 2016 (11.59pm)
  • Pengumuman pemenang berdasarkan Random.Org pada 25 / 01 /2016
..alhamdulillah.Iman dah..korang?? jom join sama-sama
~Beautiful Of Iman~

" Segmen Blogwalking | Yaya Cendana "


Assalamualaikum w.b.t
Alhamdulillah ..iman nak join satu lagi segmen.. baru-baru ni iman buat segmen bloglist.. sekarang iman nak join bloglist dan blogwalking YAYA CENDANA pula..jom


done!..jom sama-sama kita join Segmen ini ^_^
~Beautiful Of Iman~

'Giveaway from Suria Online Shop'


Assalamualaikum w.b.t
Alhamdulillah ..hari ni iman nak join GA..yang sangat-sangat simple...jom..


mana nak tau ada rezeki kita ..kan!!


SYARAT-SYARAT:

1. Buat satu entry 'Giveaway from Suria Online Shop'
2. Upload gambar banner di atas dan link kan pada post ini
3. Follow Blog ini
 
4. Like FB page kami SURIA ONLINE SHOP 
5. Tinggalkan link post anda di bahagian komen entry ini 

HADIAH:


>> Adrina akan pilih 3 orang pemenang secara rawak atas bantuan random.org
>> Pemenang akan dipilih berdasarkan syarat diatas ye... Tak memenuhi syarat, kita random lagi..hehe (aci tak?huhu)
>> 3 Pemenang tersebut akan dapat SABUN DHIA dari Nona Roguy melalui pos.

iman dah follow semua syarat!! harap-harap ada rezeki ..Amin~
~Beautiful Of Iman~

Simple and Neat Blog Award! by Rafhanah


Assalamualaikum w.b.t
.Alahmdulillah ..hari ni iman join lagi segmen..Blog Award!! jom


Tag: sabrina
: Opi

~Beautiful Of Iman~



"NEW YEAR GIVEAWAY 2016 BY IZYAN ATHIRAH".

Assalamualaikum w.b.t
Alhamdulillah blogger izyancinnamon menyambut ulang tahun kelahirannya..Happy Birthday!! ok dengan itu kak izyan ni ada anjurkan GA..jom..

Klik Sini Untuk Join
GIVEAWAY BERLANGSUNG DARI 6 / 1 / 2016 - 6 / 2 / 2016


NOTA TAMBAHAN :-
-HADIAH ADALAH RAHSIA (5 HADIAH YANG BERLAINAN) YANG AKAN DIBERIKAN KEPADA 5 PESERTA YANG BERTUAH.
-PEMILIHAN PEMENANG MENGGUNAKAN KAEDAH RANDOM.ORG SAHAJA.

-KURANG DARIPADA 20 PESERTA YAN AKAN MASUKKAN DALAM BLOGLIST SELAMA SATU BULAN DARI
 (9 / 2 / 16 - 9 / 3 / 16)


PENGUMUMAN PEMENANG AKAN DIUMUMKAN PADA 8 / 2 / 2016 (ISNIN)


ucapan dari liyana syafiqah kepada kak izyan:
liyana a.k.a iman nak doakan kak izyan panjang umur dan sentiasa dalam rahmat-Nya...Amin..semoga sentiasa sukses dalam hidup..dan akhir sekali semoga kak izyan berjaya fi dunia wal akhirahhhh..Amin~..

iman join GA ini ya ^_^  Sanah Helwah!!! kak izyan
~Beautiful Of Iman~ 

Jom Blogwalking dengan Bloglist by beautiful Of Iman


Assalamualaikum w.b.t
Alhamdulillah iman dah update untuk senarai blogger yang sertai Segmen Iman.. dalam pukul 12.30 malam semalam..^_^.. ok hari ni iman nak update..semalam mesti korang tak sempat nak tengok entry iman yang bloglist tu kan!!


nampak tak floating button kat sebelah kiri tu.. yang ni


ok iman akan letak kan blog iman untuk di blogwalking oleh mana-mana blogger selama 4 bulan dari bulan Januari sampai bulan April.. ok..

jom kita blogwalking sama-sama^_^
terima kasih blogger yang join!
~Beautiful Of Iman~


BLOGLIST | Beautiful Of Iman Bulan 1-4


Assalamualaikum w.b.t
Alhamdulillah terima kasih kepada semua blogger yang join segmen iman!! yang INI .
ok.. ni semua blogger yang amat iman hargai.. terima kasih ya !..jom kita blogwalking sama-sama dan follow!! untuk tambahkan kenalan ^_^















60 BLOGGER TERBAIK!! syukran jazilan support iman ^_^ ..
iman doakan korang berjaya..Amin~
~Beautiful Of Iman~





Segmen Bloglist & Blogwalking By Beautiful Of Iman

STICKY POST
Assalamualaikum w.b.t
Alhamdulillah.. terima kasih kepada semua blogger yang sentiasa menyokong iman dari belakang.. selalu support iman ...iman tak mampu berada pada tahap ini tanpa sokongan kalian.. iman bukan seorang yang berani tampil ke hadapan ..tapi dalam blog iman bersemangat sangat nak kenal rakan-rakan blog yang banyak pengalaman dan pelbagai latar belakang..Alhamdulillah ^_^
jadi iman nak blogwalking, tapi iman buntu nak blogwalking blog siapa??..  jadi tujuan iman buat segmen ni ,iman nak blogwalking & follow blog korang.. insya Allah selagi terdaya ^_^..jom!


SYARAT-SYARATNYA:

1) Follow blog iman "Beautiful Of Iman"2)Buat entry bertajuk "Segmen Bloglist & Blogwalking By Beautiful Of Iman"
3) Letak banner di atas di entry korang
4) Link kan entry di ruangan komen..

itu sahaja!! ^_^ Terima kasih kepada yang join!
semua yang join segmen ini akan menjadi bloglist iman selama 4 bulan (januari-April)
tarikh tutup 15 JANUARI 2016 jam 12 malam

selamat berblogwalking dan bersegmen..salam ukhuwah 
~Beautiful Of Iman~

Cek Keringanan Blog dan Kelajuan loading blog..


Assalamualaikum w.b.t
Alhamdulillah ,tadi iman jalan-jalan terjumpa satu page ni untuk korang cek berapa saat nak loading masuk blog korang... berapa berat blog korang??? jom

1) pergi ke website https://gtmetrix.com/

2)masukkan url blog anda di ruangan yang disediakan..

3)kemudian klik Analyze

4) dan keluar macam ni...done!


jom..kita semak blog kita macam mana..mudah ja..selamat mencuba! ^_^
~Beautiful Of Iman~



Tune Talk.. Top up tanpa GST!!


Assalamualaikum w.b.t
Alhamdulillah ..hari ni iman nak kongsi satu bisnes...bisnes ni mudah sangat-sangat...tersangatlah mudah..
korang boleh duduk saja ja lepas ni..tapi sebelum berjaya kena usaha lah..sikit je..tak susah pon siries..
kalau korang buat bisnes ni betul-betul..insya Allah income dia boleh mencecah 5 ke 6 angka sebulan!!

bisnes apa erk??
ok first iman nak tanya sapa kat sini tak pakai fon??? ada??
ada tapi beberapa ja orang tak pakai fon betu tak??
ok setiap orang yang pakai fon mesti akan top up right!!



untuk pengetahuan semua tahun 2016 ni setiap kali kita top up kalau guna maxis, celcom, digi , u-mobile dll..akan kena GST..kalau top up RM 10 tak dapat 10 tapi dapat RM9 ..something like that kan!!

kelebihan tune talk!!1) ok tapi dengan tune talk korang topup RM 30 dapat kredit 30 tanpa potong untuk GST..
2) korang top up RM 30 korang dapat internet FREE!!!! 1 GB...tak potong kredit ok!
3)kalau korang top up RM 50..dapat free kredit RM 20 ringgit lagi so jadi..RM 70 kredit kita ada..
4)korang dapat insurans bernilai RM 100,000..
5)korang setiap kali top up akan dapat income..cash back kat korang 3% dari nilai top up..
6) kalau ada orang masuk bawah korang ..korang dapat income dari diorang jugak setiap kali diorang topup..







huh!!

banyak lagi kelebihan tune talk ni... kalau korang nak tau lebih lanjut pm iman di 
013 4385288..
insya Allah iman cerita lebih lanjut..

kita orang islam, nak bantu orang islam..kita buat kita dapat..just simple bisnes but give more benefit..

daftar hanya RM90..sepanjang hayat

"Segmen Blog Review By Little Miss Snowflake"


Assalamualaikum w.b.t
Alhamdulillah..iman nak join segmen lagi... sambil-sambil cuti ni lah nak join pun..nanti dah sibuk..kan!!

"Segmen Blog Review By Little Miss Snowflake"


..ok segmen ini di anjurkan oleh LISSA..
ini blognya..
bagi iman...
blog lissa ni kemas.. tersusun..iman suka...kalau buka tak loading lambat..good!!
lagipun bagi iman semua ok ja.. sebab lissa guna tema pink kelabu..itu warna favourite iman...
tiada apa-apa masalah..bagi iman dah ok semuanya... lain mata lain pandangan..ye idakkk!!

jom join segmen ni dan follow ownernya sekali..
~Beautiful Of Iman~


segmen | Teka Teki Benda Uk


Assalamualaikum w.b.t
Alhamdulillah..iman nak join lagi satu segmen..kita uji minda sikit...


http://ucingkadayan.blogspot.com/2016/01/teka-teki-benda-uk.html
 Teka Apa Yang Ada Dalam Kotak Berwarna Merah Tersebut.?

jawapan saya : tetikus..betul tak??

Simple Segmen Bloglist Nur Najah


Assalamualaikum w.b.t
Alhamdulillah..hari ni...iman dapat post entry!! setelah seminggu iman sibuk..kerja lah kata kan..ok iman nak join satu segmen bloglist yang mudah..jom



ok..jom join sama...nak join klik >>SINI<<

~Beautiful Of Iman~

Tunang?? kau dah tunang kan!!


Assalamualaikum w.b.t
Alhamdulillah..iman hari ini nak sembang-sembang sikit tentang TUNANG..apa itu pertunangan??

fahaman orang melayu: pertunangan ni bila rombongan pihak lelaki pergi rumah perempuan dan menyampaikan hasrat untuk membuat suatu ikatan , sebelum berkahwin

fahaman islam : pertunangan ini apabila kedua-dua belah pihak menyatakan hasrat saling cinta mencintai dan berhasrat untuk berkahwin dan  ibu bapa kedua-dua mengetahuinya..cukup kita dikatakan bertunang!


sebenarnya bertunang ni tak perlu pun cincin bagai..itu simbolik dan adat melayu kita aja..

BILA DAH TUNANG...apa perlu buat??
1)pertunangan tidak pernah menghalalkan apa-apa lagi..korang nak sentuh .korang nak dating ??.korang nak pandang lama-lama?korang nak mesej bukan benda yg memudaratkan?  NO WAY!!
tak halal lagi erk..ni baru tunang buat macam dah kawin.. pertunangan tak menghalalkan lagi apa-apa..ingat ya!
2)pertunangan seeloknya-eloknya tak dihebahkan kepada orang ramai..yang tau pun keluarga dan sahabat-sahabat terdekat ja..sebab takut kalau suatu hari nanti kita tak jadi nikah... jadi tak payah heboh-heboh ..
3) bila dah bertunang HARAM bagi lelaki lain kacau perempuan yang dah bertunang tu..ingat HARAM tau!

ok..faham kan.. so fenomena sekarang banyak yang buat majlis bertunang macam majlis kahwin..tak perlu pun ..membazir ja..dan ingat pertunangan tak perlu dihebahkan secara besar-besaran lagi..

sekian itu sahaja ..hari ini..
semoga kita dapat sedikit ilmu..salam ukhuwah
~Beautiful Of Iman~

Alhamdulillah dapat kerja!! cari pengalaman ..


Assalamualaikum w.b.t
Alhamdulillah hari ini iman nak update...pagi-pagi ni..iman dah nak pergi kerja ^-^
kerja apa?? iman kan baru lepas SPM...hehehhe.. iman boring sebenarnya dok rumah..
apa salahnya kita cari pengalaman sementara tunggu result keluar..kan!




sini ^^^^^
sebab tu semalam iman tak update apa-apa entry..first day bertugas.. hari ni iman bukak lappy awal sikit..godek-godek keyboard..nak update entry..kalau tak,, tak sempat la..^-^kerja ala-ala aja..tapi best !!
banyak pengalaman iman dapat.. macam-macam ragam budak-budak..

PENGALAMAN:
huh! penat jugak la..iman balik ja dari tadika jam 6.30 petang...iman tunggu sampai maghrib..solat-solat maghrib..terus..bummm! ngantuk dan penat sangat..Al-maklumlah sebulan dok mereput kat umah ja..heheheh..
kat tadika macam-macam jenis budak semalam, hari pertama la katakan..setiap budak datang mesti menangis..tak pernah iman tengok macam tu..iman dulu macam tu juga ^_^..kesian diorang..tapi kita nak belajar..cikgu-cikgu kat tadika usaha pujuk diorang dengan macam cara...kuat sungguh cikgu-cikgu..

Segmen Awak Orang Mana?


Assalamualaikum w.b.t
Alhamdulillah semalam tahun baru iman tak sempat nak ucap kepada sahabat-sahabat blogger..sempat lagi kan! "SELAMAT TAHUN BARU " ..semoga tahun ini lebih baik dari tahun sebelum ini..insya Allah..
ok hari ni iman BW tiba-tiba jumpa segmen ni..macam best je.. so, iman nak join..jom kita join segmen gempak ni!





Asal : Pulau Pinang
kod warna:   (pink) #F781D8
siapa yang join dapat macam logo...macam ni ikut tempat asal korang dan warna pilihan korang..^_^..seronoknya..

jom join sama-sama..
~Beautiful Of Iman~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

. Template by Liyana Syafiqah Beautiful Of Iman and Malaysia